skip_to_main_content

Prædikestolen

Prædikestolen er et af seks kuntværker der i blev opført i forbindelse med projektet "Oplevelsesøkonomi i Nationalparken - fra teori til praksis". Projektet er finansieret af Ringkøbing-Skjern og Herning kommuner i samarbejde med Region Midtjylland, EUs regionalfond og Statens Kunstråd billedudvalg. Kunstneren tillader - ja ønsker - at publikum går op på prædikestolen og benytter denne til enten at råbe, måske blot nyde udsigten og naturen eller bruge den til at opnå indsigt og reflektion.

 

”Prædikestolen med højt til loftet” er et af seks spektakulære værker, som skal binde kunst, natur og det lokale liv sammen omkring den kommende nationalpark Skjern Å.

Skulpturen ”Prædikestolen med højt til loftet” er skabt af kunstner Bjørn Kromann-Andersen, og står i Skjern Enge ved Kong Hans’ bro for enden af Petersmindevej. Selve skulpturen er fremstillet i cortenstål, og vil med tiden præges af en rustrød farve, som spiller smukt op til de græsgrønne enge.

Tankerne bag skulpturen er, at i det flade vestjyske landskab er der ”højt til loftet”. Det store himmelrum inviterer derfor både til begejstring og andægtighed, hvilket er i kontrast til kirkens prædikestol med baldakin, er der over skulpturens prædikestol det store himmelrum.

Fra prædikestolen er der plads til at råbe sit budskab ud eller i måske endda bare nyde stilheden. Prædikestolen giver plads til mange muligheder.

På skulpturens flade bagside står der skrevet ”Alting har en bagside”, som måske henleder til menneskets bagside, eller en ukendt og måske ubesvaret side.