©  Foto:

Hellig Kors Kloster

Hellig Kors Kloster på Dejbjerg Hede, er trods sit udseende også fra det 20. århundrede, men bygget i kampesten næsten egenhændigt af en præst fra egnen med hjælp af frivillige fra hele verden. 

Hellig Kors Kloster blev startet af præsteparret Isa og Haakon Rabjerg, som i slutningen af 1940’erne købte et stykke hede jord med udsigt over Ringkøbing Fjord. Her ville de bygge et kloster, og omkring 1975 stod hele komplekset færdigt.

I dag ledes Hellig Kors Kloster af parret Marianne og Carsten Dalsgaard, som siden 2017 har afholdt gudstjenester i den smukke og nykalkede kirke.

Hellig Kors Kloster er et evangelisk kloster, og er et menneskeligt og åndeligt tilflugtssted. Stedet ånder af ro og fred, da det er beliggende på heden med udsigt over Ringkøbing Fjord. Derfor har Hellig Kors Kloster etableret et Shelter og teltplads, hvor man kan opholde sig i den herlige natur og samtidig benytte sig af klosterets øvrige faciliteter.

I Hellig Kors Kloster afholdes der også gudstjenester, hvor du kan komme og være i nærheden af Gud og hans ord. Derudover arrangere Hellige Kors Kloster også friluftsgudstjenester, og en dal i paradisets have.

 

Find mere information på Heliig Kors Klosters hjemmeside