©  Foto:

Haurvig Kirke

Få kilometer syd fra Hvide Sande finder i Haurvig Kirke, som er smukt beliggende på en lav klitbanke mod Ringkøbing Fjord. Kirken er oprindeligt bygget som et kapel i 1869, og fik i 1947 opført et tårn. Den er smuk og stilrent indrettet, og har en helt unik stemning.

Haurvig Kirke er oprindeligt bygget som et kapel i 1869. Kirken er beliggende ensomt, og smukt på en lav klitbanke ud mod Ringkøbing Fjord.

Kirken er hvidkalket, og har rødt tegltag. Kirketårnet er opført i 1947, hvor kirkens indre samtidig blev restaureret. Kirken har en helt unik stemning, da prædikestolen minder om styrehuset på en af de gamle fiskekuttere.

Indvendigt er kirken meget stilrent og smuk, og holdt i lysegrå samt blå farver. Alterkalken har ifølge indskrifterne tilhørt Bornholm Regimentskorps, og er fra 1726. Derudover er der i kirken også ophængt to kirkeskibe, samt en tremaster uden navn og en tremaster ved navn Freia.

På kirkens tilhørende kirkegård er der grave med sten over soldater fra de allierede styrker, som var faldet under krigen i 1939-1945. Derudover er fra også gravesten i forbindelse med skibsforlis.

 

Find mere information omkring kirken på Haurvig Kirkes hjemmeside.