©  Foto:

Doris Leuschner

7 km syd for Hvide Sande, kun 300 meter fra havet, ligger Haurvig Strandgård, en gammel firlænget gård, hvor kunstneren Doris Leuschner og hendes mand slog sig ned i 2021. Hun har indrettet sit atelier midt i klitterne i gårdens tidligere lade.

„Som skulptør beskæftiger jeg mig med elementet vand og dets unikke karakter som levested for dyr og planter. Det er ikke kun formerne og farverne og de komplekse livsformer, men også den meditative stilhed og vandets enorme kraft, som jeg ønsker at gøre håndgribelig gennem mine skulpturer.“

Kunstneren skaber sine værker af usædvanlige materialer, som sjældent findes i kunsten: Porcelæn og bambus er blot to eksempler på hendes kærlighed til at eksperimentere. Hun skaber altid skulpturer, som straks får en til at tænke på havet.

Galleriet er indrettet i den tidligere kostald. Den originale gamle stald danner en særlig ramme. Ud over usædvanligt porcelæn kan kunstnerens maritime skulpturer beundres og købes her.

Åbningstiderne er ofte uregelmæssige. Du er velkommen til at ringe på forhånd: (0049/1725431657 eller 004552811653).

Doris Leuschner tilbyder også private workshops for grupper på 4 til 10 personer i sit lysgennemstrømmede atelier.

Afhængigt af dine ønsker kan du arbejde med ler, bygge dine egne beholdere, skabe skulpturer af forskellige materialer eller endda lave cyanotypier (en gammel fotografisk teknik, der bruger sollys).

Vil du kombinere din ferie med din kreativitet? Tre ferielejligheder kan lejes på strandgården (book via www.feriepartner.dk ). Du kan også booke din arbejdsplads i atelieret lige ved siden af på timebasis (efter forudgående aftale).