©  Foto:

Dit Museum Ølgod

Dit Museum Ølgod fortæller historien om det danske landbrug. Her kan du opleve udviklingen fra fattig hedebonde til demokratisk landmand. Det er ligeledes muligt at opleve stationsbyens gader, mennesker og butikker.

En helt anden verden – kun 150 år væk. Dengang gik børn på heden og vogtede får eller stod tidligt op for at malke i den mørke stald. Jydepotter blev brændt under lyngen, og siden blev de sorte potter brugt til at koge masser af grød til dagens måltider. Så blev børnene sendt i skole, og de unge landmænd på højskole, og andelstanken opstod om, at sammenhold gør stærk. Det moderne landbrug var skabt. Historien om udviklingen fra fattig hedebonde til demokratisk landmand fortælles på Ølgod Museum. Du kan også se stationsbyens gader, butikker og mennesker. Ølgod Museum ligger i Kulturhuset i Ølgod. Kulturhuset er tit rammen for skiftende kunstudstillinger.

Der er gratis adgang. Ved indgangen til museet finder man et skilt med et telefonnummer. Ring op, og få oplyst en kode til at komme ind. Opkald koster almindelig telefontakst.

OBS: Udstillingen er aktuelt pakket ned grundet renovering.