©  Foto:

Abe som kunstner

Nord for Blåvandshuk finder du to malerier på en betonbunker kaldet ”Abe som kunstner”. Malerierne forestiller to røde aber, som sidder med en pensel. ”Abe som kunstner” var en del af udstillingen ”Linien – Lyset, Fredsskulptur” med 22 internationale kunstnere i 1995, som markerede 50 årsdagen for befrielsen d. 4 maj 1945.

De to malerier på en betonbunker nord for Blåvandshuk bærer titlen ”Abe som kunstner” og forestiller to siddende røde aber med pensel. 

De to røde aber med pensel blev til som en  del af en udstillingen med 22 internationale kunstnere ”Linien – Lyset, Fredsskulptur” i 1995  som markerede 50 årsdagen for befrielsen 4. maj 1945. Her blev de mere kendte ”Bunker-muldyr” af den britiske kunstner Bill Woodrow også til på Blåvand Strand.

Den nu afdøde Jörg Immendorf er fra Düsseldorf og var et prominent medlem af kunstnergruppen ”de unge vilde”, og han blev nationalt og internationalt en af Tysklands kendteste. Han er udover i Blåvand repræsenteret på Louisiana og Kastrupgårdsamlingen, herudover også på TATE Modern i London, i øvrigt tilsammen med Bill Woodrow som har lavet bunker-muldyrene.

Det ene maleri, der vender mod syd, er blevet restaureret i 2015.