Varde Å

Fiskeri i Varde Å

Foto: VisitVesterhavet

Søger man gode naturoplevelser med en fiskestang i hånden, så har Varde Å-systemet meget at tilbyde.

Uanset om man er til fiskeri med let grej efter mindre fisk som bækørred, regnbueørred, stalling, aborre eller ål m.v. – eller om man vil prøve kræfter med større fisk som gedde, havørred eller laks – så har man muligheden i Varde Å-systemet.

Får man lyst til at fiske i selve Varde Å, eller et af de mindre vandløb i å-systemet, er der to ting, man som udgangspunkt skal have styr på:

For det første skal man have indløst det statslige fisketegn, før man kaster sin flue, spinner, blink eller orm ud over vandløbet – det kan man gøre her. Fisketegn kan købes på dags-, uge- eller årsbasis.

For det andet skal man have indløst et fiskekort til det vandløb, man vil fiske i. Varde Sportsfiskerforening har lejet fiskeretten på en stor del af Varde Å-systemet. Ønsker man at fiske, hvor Varde Sportsfiskerforening har lejet fiskeretten, skal man købe enten et døgnkort eller et årskort, inden man starter sit fiskeri.

Så med det statslige fisketegn og det lokale fiskekort på plads, er man klar til at drage til åen. Man kan finde links til køb af både fisketegn, årskort og døgnkort på Varde Sportsfiskerforenings hjemmeside, www.varde-sportsfiskerforening.dk, hvor man blandt andet også kan se, hvor det er muligt at parkere tæt på vandløbene.

Køber man et døgnkort, så køber man ret til fiskeri i 24 timer på en afgrænset strækning/zone af Varde Å-systemet (zone-inddelingen fremgår af oversigtskort på Varde Sportsfiskerforenings hjemmeside). Køber man årskort har man adgang til alt det fiskevand, Varde Sportsfiskerforening har lejet.

Endelig skal man, inden man starter sit fiskeri, sætte sig godt ind i fredningstider og mindstemål på fisk – og man skal være meget opmærksom på de særlige regler, der gælder for fiskeriet efter laks.