Købstaden Ringkøbing

Den gamle by

Foto: hvidesande.dk

Ringkøbing, den ældste by i området, er som ”den hyggelige gamle dame”, der med glæde og i fred og ro byder sine gæster velkommen.

Ringkøbing er en af landets bedst bevarede købstæder. Engang kom handelsmænd og bønder langvejs fra for at handle med dyr på markedspladsen, men i dag kommer gæster og andre mere for at opleve den hyggelige gamle by med brolagte gader og smukke huse - og selvfølgelig for at handle i byens butikker.

Skibsværfter og vindmølleindustri

Ringkøbing er den ældste by i området, og allerede i år 1443 blev den udnævnt til købstad, men først cirka hundrede år senere oplevede byen rigtig stor fremgang som følge af studehandel fra et stort opland og et voksende fiskeri. Ringkøbing Amt blev stiftet i 1794, og byen blev dermed Danmarks mindste amtmandsby. Senere kom så skibsværft, vindmølleindustri og vinduesfabrik til byen. 

Byvandring i Ringkøbing

Tag med på en gåtur i de historiske gader i Ringkøbing. Du kan bruge siden her som en rutebeskrivelse - men du kan også booke byvandringer på Ringkøbing-Skjern Museum.

Plesner byen Ringkøbing

De smukke Plesner huse er Ringkøbings kendetegn. Arkitekten Ulrik Plesner var med til at lægge fundamentet for byens købstadstemning.

Vægterne i Ringkøbing

Vægteren skulle i gamle dage opretholde ro og orden i byen om natten. Som regel var han bevæbnet med en morgenstjerne, når han gik og sang sine vægtervers ved hvert timeslag. I dag kan man stadig følge vægterne på deres ture rundt i Ringkøbings gader.