©  Foto:

Svampeugen 2025

Nordsee Holidays afholder den årlige svampeuge for gæster og lokalbefolkningen i Blåvand og Vejers. Her kan du komme på gratis svampeture med naturguider samt købe billet til kokketræf – et event hvor lokale kokke kreerer lækre retter med svampe!

I uge 39 fra d. 22. - 25. september fejrer dygtige naturvejledere og kokke i hele ugen disse eftertragtede skatte fra skovbunden.

Svampeugen er en tilbagevendende begivenhed i efteråret, hvor fokus er på en af Vestkystens populære råvarer: Svampe! Vestkystens sandede jordbund og utallige klitplantager gør vækstbetingelserne for svampe helt fænomenale, og fra august til november kan du finde spiselige svampe som kantareller, Karl Johan, brunstokket rørhat og mange flere.

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag er der både formiddag og eftermiddag gratis guidede svampeture, hvor guiderne fortæller om hvilke svampe man kan samle og hvordan man kan tilberede dem. Turene foregår i plantagerne ved Blåvand og Vejers.

Om tirsdagen er der kokketræf, hvor lokale kokke fra restauranterne Høfde 4, Ho Kro, Hr. Skov, Nymindegab Kro, Café Stranden, Arnbjerg Pavilionen og Dine & Wine.

Tid og sted:

Guidede svampeture:

  • Mandag d. 22. september 2025 kl. 9.00 & 10.00 - Oksby Plantage (Tysk Guide)
  • Mandag d. 22. september 2025 kl. 13.00 & 14.00 – Oksby Plantage (Tysk Guide)
  • Tirsdag d. 23. september 2025 kl. 9.00 & 10.00 - Ballonparken i Vrøgum (Dansk Guide)
  • Tirsdag d. 23. september 2025 kl. 13.00 & 14.00 - Ballonparken i Vrøgum (Dansk Guide)
  • Onsdag d. 24. september 2025 kl. 9.00 & 10.00 – Oksby Plantage (Tysk Guide)
  • Onsdag d. 24. september 2025 kl. 13.00 & 14.00 – Oksby Plantage (Tysk Guide)
  • Torsdag d. 25. september 2025 kl. 9.00 & 10.00 – Vrøgum Plantage (Tysk Guide)
  • Torsdag d. 25. september 2025 kl. 13.00 & 14.00 – Vrøgum Plantage (Tysk Guide)

Kokketræf:

  • Tirsdag d. 23. september 2025 - Dine & Wine Vejers

Link til hjemmeside