Gå til indhold
©  Foto:

Spillestedet Generator – Bagland feat. Cæcilie Balling

Nordisk Jazz. Tidligere har orkestret arbejdet med en akustisk og nærmest kammermusikalsk lyd som høres på udgivelserne Bagland (2015) og NOMAD (2016). En rummelig lyd, hvor interaktionen er intim og empatisk. Hos States Of Being udvider Bagland sin forståelse af nordisk jazz ved at implementere elektroniske instrumenter.

Bandleder Jakob Sørensen er siden debutudgivelsen Bagland i 2015 blevet kåret som "Årets jazzmusiker" og nomineret til en Danish Music Award. I 2016 udkom efterfølgeren NOMAD, som høstede både national og international anerkendelse. Titelnummeret dannede grundlag for, at han blev "Årets Nye Danske Jazznavn" i 2017. I 2020 modtog han "Gaffel-prisen" for sit arbejde for jazzmusikken i Danmark generelt. "Jakob Sørensen kender den skandinaviske lyd til fingerspidserne" - Niels Overgaard, JazzNyt".

Jakob Sørensen - trompet
Alex Jønsson - guitar
Mathias Jæger - klaver/keyboard
Frederiks Sakham - kontrabas
Frej Lesner - trommer

Med sig på denne turné har bandet Cæcilie Balling, der siden 2011 har studeret, arbejdet og boet i København, herunder også studier på Oberlin Conservatory, USA.

I november 2019 afsluttede hun sit soliststudie med sin debut fra RAMA i Aarhus med musik af Bach, Nikolaj Hess og G. Enescu. Cæcilie er en passioneret solist og kammermusiker, og er kendt for at arbejde som klassisk violinist og som kunstner, der bringer genrer sammen. Hun har været solist med Det Danske Kammerorkester, Bellbird Kammerorkester, RAMA Strings. Hun har uropført Tuan Tan Haos violinkoncert og senest uropført på et nyt stykke af Nikolaj Hess "Melody", Koncertstykke for soloviolin, strygeorkester, trommer og bas, ledet af Carsten Seyer-Hansen. Sammen med Nikolaj Hess skabte hun projektet Spacelab + Strings, der genopliver deres debutalbum '21.

Fra 2015-2018 var hun medlem af det eksperimentelle ensemble Halvcirkel, der skabte to albums, debutalbummet "halvcirkel" og "The Gift" af Terry Riley.

Cæcilie har gennem årene arbejdet med mange forskellige kunstnere som; Máté Szucs, Steffen Brandt, Caroline Henderson, Matias Kjøller, Craig Leon, Clarice Assad, Nikolaj Hess, Hess/AC/Hess Spacelab, Hess is More, Mike Scheridan, Palle Mikkelborg, Helene Gjerris, Simon Duus, Carsten Dahl, været på turné med Den Jyske Opera m.fl.

Cæcilie er også en passioneret iværksætter. Sammen med sin nære veninde og kollega, Maria Edlund, skabte de multigenrefestivalen The House Festival.

I 2019 skabte hun The Spacehouse Festival, på Designmuseet med Nikolaj Hess. Senest skabte hun Lyden Under Træerne 2020-2021, sammen med Kaspar Vig og Strids Mølle/Kattrup Gods.

Oplev hende sammen med Bagland på Generator.

Social Media: