Gå til indhold
©  Foto:

Påskeferie på Fiskeri- og Søfartsmuseet

Besøg museet i påsken og hør introduktioner, gå på æggejagt og lav dit eget store gækkebrev.

Gækkebrev
Bindebrevet er en slags gækkebrev, som blev brugt i Danmark fra 1600- til 1800-tallet. Først når opgaven i bindebrevet er løst, er man fri. Kunne opgaven ikke klares måtte man holde en fest for at blive fri af sit bindebrev. Det minder lidt om de gækkebreve vi laver i dag til påske.

I KreaLab kan du lave dit eget kæmpe-gækkebrev og pynte det lige som du har lyst. Og husk – hvis modtageren ikke gætter dit navn, så er du måske heldig at vinde et påskeæg.

Du kan lave gækkebreve i tidsrummet 11:00-16:00.

 

Æggejagt
Tag på æggejagt på Friland, hvor vi har gemt 7 fiskeæg. Du får udleveret et kort i Informationen og ved hvert fiskeæg får du et bogstav. Alle bogstaver giver tilsammen et ord, som har med æg at gøre. Hvis du knækker koden ved at finde alle fiskeæg og derefter gætter ordet, så vinder du en præmie, som kan afhentes i Informationen. 

 

Fiskefodring
Se med kl. 13:00 når vores formidler udvælger et af akvarierne i akvariehallen og fodrer dyrene deri. Til fodringen fortæller de lidt om akvariet, de dyr der er deri og hvad de får at spise - og så er man selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål, hvis man er lidt mere nysgerrig på dyrene i akvariet.

 

Introduktion til udstillingerne på Fiskeri- og Søfartsmuseet
Få en introduktion til vores udstillinger med en museumsformidler, inden du oplever udstillingerne på egen hånd. I påskeferien kan du få en introduktion til:

Saltvandsakvariet – kl. 12:00
Med sine 150.000 liter saltvand kan du i saltvandsakvariet komme med på rejsen i de danske havområder. Turen starter på strandbredden og går ned til havets dyb på bunden af Nordsøen.

Havets mysterier – kl. 13:45
Havet er fyldt med myter og mysterier og med særudstillingen Havets mysterier kommer du med på en rejse i et magisk univers. Udstillingen er stemningsfuldt og tager dig med fra vandoverfladen ned til havets dyb.

Introduktionerne foregår i forhallen.

 

Sæltræning
Kl. 11:00 og kl. 14:30 kan du opleve de daglige sæltræninger hvor du kommer helt tæt på, når sælerne bliver trænet og fodret. Du får samtidig gode historier og informationer om sælerne fortalt af vores formidlere. Der fortælles på både dansk og engelsk.
Vi træner vores sæler flere gange om dagen, sådan at de bliver aktiveret og får motion. Det er vigtigt for os at træne sælerne, så de er trygge ved, at vi håndterer dem i vores daglige arbejde med at holde dem sunde og raske.

 

Dagsprogram
Kl. 10:00 Museet åbner
Kl. 11:00 KreaLab åbner
Kl. 11:00 Sælfodring
Kl. 12:00 Introduktion til Saltvandsakvariet
Kl. 13:00 Fiskefodring
Kl. 13:45 Introduktion til Havets mysterier
Kl. 14:30 Sælfodring
Kl. 15:30 KreaLab lukker
Kl. 17:00 Museet lukker

Social Media: