IDA - Din virtuelle rejseguide AI

Ida - din virtuelle AI rejseassistent

Foto: Visit Vesterhavet

Destination Vesterhavet lancerer nu IDA, den virtuelle turistmedarbejder, som 24/7 og på 92 sprog kan inspirere gæsterne og svare direkte på alle deres spørgsmål om oplevelser i turistområdet. 

Hvad er IDA? 
IDA er VisitVesterhavets virtuelle AI rejseguide. Hun er en kunstig intelligens bygget i platformen TWISE. IDA har sin egen yndlingsfarve, en yndlingsfilm et yndlingssted at se solnedgangen. Med andre ord, har hun menneskelignende træk i hendes AI. Hun er dog promptet i et lukket økosystem og kan ikke tilgå eksterne hjemmesider udover VisitVesterhavets egen, eller hvad hun er blevet promptet med. 

Er IDA et rigtigt menneske? 
Nej, IDA er kunstig hele vejen igennem. Et simuleret menneske, som visuelt er skabt på platformen METAhuman. Hendes stemme er en avanceret sprogmodel bygget på en lokal, for at få den rigtige vestjyske accent og fremtoning. 

Hvor kan jeg finde IDA?
Du kan tilgå IDA på alle platforme som har en browser, samt udvalgte skærme i DestinationVesterhavet. 

DU KAN TALE MED IDA HER.

IDA - Din virtuelle rejseguide AI

MØD IDA - SE KAMPAGNEFILMEN

Foto: Visit Vesterhavet

KAMPAGNE - IDA

Udover at kunne finde IDA på platformen, så kan du også se hende i VisitVesterhavets nye sommerkampagne-film. Her rådgiver og betragter hun en familie, som har deres livs ferie. Hun er på besøg hos den lokale fjordfisker, på bondegårdstur, ude og surfe, på stranden og med til feriehushygge. En trofast rejseassistent, som længes efter "the real deal". Alt det hun kke selv kommer til at opleve. Berøring, følelserne, kærligheden, friheden. 

Ida

Foto:VisitVesterhavet

Kampagnen er produceret af ELS Productions, som har anvendt CGI for at animere IDAs metahuman profil ind i faktiske videooptagelser. "Det var utroligt vigtigt for os, at kunne vise konkrete stedsspecifikke lokationer, som samtidig havde IDA i miljø. Det fandt ELS heldigvis en løsning på." Siger Kent, Marketing- og Medlemschef i VisitVesterhavet og fortsætter; "Vi er sindssygt stolte af resultatet og mener virkelig at koblingen mellem en AI motor og det visuelle menneskelignende, gør hele IDA projektet til noget specielt. Det gør gæsteservice nærværende og sjovt at interagere med som gæst."

 

Ida

Foto:VisitVesterhavet

Ida

Foto:VisitVesterhavet

Med den nye virtuelle turistguide kan Destination Vesterhavet servicere et uendeligt antal turister på samme tid, men af den grund skubber Ida ikke nogen faste medarbejdere af pinden. Tværtimod er det mere end et fuldtidsarbejde at prompte IDA med viden og sikre, at hun fortsat udvikler sig i takt med gæsternes digitale adfærd.

Ideen til Ida og samarbejdet med Twise blev kickstartet ved Scandinavian AI Summit, hvor Kent og Simone mødte co-founder Joakim ”JAB” Borgström. René Lönngren, som er partner i Twise, har været med til at skabe Ida og rådgive i processen.

IDA - Din virtuelle rejseguide AI

SE KOMMERCIEL TRAILER

Foto: Visit Vesterhavet

PROJEKTET OG KAMPAGNEN ER STØTTET AF:

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Foto:Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse