©  Foto:

Fortællingen om mohair

“There is no hair like mohair”

Hos “Von Broich Mohair” bliver du ført ind i en verden af Mohair. Der fortælles om mohairgedens oprindelse, betydning op igennem tiderne og dens værdi i tekstil og garnbrancen i dag. For de fleste er det også interessant at vide noget om materialets egenskaber, så det gives der en god beskrivelse af. En del af historien om mohairgederne hænger selvfølgelig sammen med indehavernes mange års arbejde med geder, så lidt hyggelige og sjove anekdoter bliver der også plads til.

Kort sagt, når du handler her, får du ikke kun kvalitet, du får også en spændende beskrivelse af det unikke gedehår “Mohair”. Butikken byder på et stort udvalg af mohairstrømper, plaider, færdige strikkede trøjer og bløde mohairgarner samt meget mere. Butikken er altså ikke kun interessant for dem som strikker, men er også interessant for alle, der lægger vægt på naturprodukter, kvalitet, ansvarlig produktion og især dyreetik. Disse værdier er nemlig helt afgørende for Annette og Ulrich, som er indehavere af butikken. 

Parret har siden 1992 været engageret i mohair produktion og salg, oprindeligt som Mohairgedeavlere. I 20 år avlede de mange hundrede geder, og passionen for de skønne dyr er ikke stoppet, selvom de har solgt gederne. I dag beskæftiger de sig alene med handel af det unikke materiale med utrolig mange muligheder og fantastiske egenskaber. Mohair er varmt når det er koldt, behageligt når det er varmt, blødt, holdbart, vandafvisende, let og glansfuldt. Og hvis du tror, at mohairprodukter altid er meget lodne, tager du fejl. Det er bare et spørgsmål om forarbejdning, men alt det kan du høre mere om ved at besøge gården i Bratbjerg, som ligger i smukke omgivelser.