©  Foto:

Croquis for alle - Tegn efter levende model i JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum

Tag med til croquis-tegning i JANUS Bygningen, og lær at omforme dine synsindtryk til hurtige, flygtige skitser, hvor hånd og øje arbejder instinktivt sammen

I 2024 er det 100 år siden, at kvinder fik fuld adgang til kunstakademiet på lige fod med mænd. Kvinder havde haft adgang siden 1908, men ikke hvor der var undervisning i tegning efter nøgen model. Først i 1924 blev der indført fælles undervisning på alle dele af undervisningen på akademiet.

I samarbejde med Kvindelige Kunstneres Samfund vil vi i år fejre dette med fire croquis-workshops i JANUS Bygningen. Datoerne herfor er den 26. maj, 23. juni, 25. august og 15. september fra kl. 13:00 til 16:00.

Croquis er studiet af den nøgne menneskekrop, og de seneste år er croquis blevet brugt blandt andet i forbindelse med polterabender, hvor der fokuseres på det grænseoverskridende i at kigge på den nøgne krop for folk, der ikke er vant til croquis. For at komme uden om dette vil modellerne i denne workshop have undertøj på.

Hvis man ønsker det, vil der være undervisning af kunstner Kate Skjerning, men man er også velkommen til at bare at tegne for sig selv.

Deltagelse er gratis, når entré til museet er betalt, og tilmelding er påkrævet, hvis man vil sikre sig plads.
Er der overskydende pladser, vil det være muligt at deltage på dagen uden forudgående tilmelding.

Alle er velkomne til at være med – uanset om man har tegnet lidt, meget eller slet ikke.

*Arrangementerne er støttet af Kvindelige Kunstners Samfund samt af Varde Kommunes pulje for kultur- og større idrætsarrangementer.