Gå til indhold
©  Foto:

Bork Vikingemarked

Årets højdepunkt på Bork Vikingehavn er vikingemarkedet. Hils på vikingerne, der har medbragt deres flotte og autentiske håndværk. Vær med når gøglerne spiller op, når vikingerne rider i flotte formationer og pas på, når krigerne slås!

Velkommen til Bork Vikingemarked! Her kan du blandt andet prøve kræfter med bueskydning, bage fladbrød ved møllen og se med, når vikingerne kæmper på markedspladsen.

Krigerne kæmper

Oplev vikingehavnens dygtigste krigere kæmpe i dueller på markedspladsen. Se nøje efter deres teknikker, der er baseret på historiske kilder om kampteknik og -taktik - for lige pludselig skal du måske selv i kamp! Prøv selv at holde et af vikingetidens våben eller øv dig i bueskydning.

Vikingetidens marked

De frivillige vikinger bruger mange år på at dygtiggøre sig inden for blandt andet plantefarvning, smedning, tinstøbning og smykkefremstilling. Gå rundt på markedet og lyt til alle lydene af tin, der bliver banket, og tøj, der bliver vredet i vand. Spørg også endelig vikingerne om deres håndværk - de fortæller meget gerne om deres teknikker.

Oplev vikingernes heste

Mød vikingerytteriet Kongsgaard til vikingemarkedet og se deres imponerende heste. Vikingerytteriet ridder på islandske heste - det tætteste vi kommer på vikingernes egne heste. Så når vikingerytteriet rider afsted, er det næsten som at opleve, hvordan vikingerne og deres heste så ud, når de red i kamp. Rytteriet lader de smukke, kraftfulde dyr gå i fantasifulde formationer, så hestenes specielle gangarter kommer til deres ret.

Få en bid af vikingetiden

Café Kølsvinet på Bork Vikingehavn er inspireret af vikingernes mad. Sæt jer til højbords i Vikingehallen eller slå jer ned i det fri og få en lækker madoplevelse, inden jeres togt går videre rundt på havnen.

Social Media: