Udsigt over tagtoppe i Søndervig

Turistforeningen glæder sig over Realdania-penge

13.9.2019
Foto: VisitVesterhavet

Pressemeddelelse juli 2019

Direktør ved Ringkøbing Fjord Turisme, Søren Lydig Kristensen, glæder sig over, at RealDania giver 900.000 kroner til udviklingsplaner i Søndervig og Hvide Sande.

Onsdag blev det offentliggjort, at Realdania giver støtte til to udviklingsprojekter i Ringkøbing-Skjern Kommune på i alt 900.000 kroner.

- Det er rigtig positivt, at vi får lavet udviklingsplaner for både Hvide Sande og Søndervig, siger direktør Søren Lydig Kristensen.

- Men udviklingsplanerne skal være bæredygtige, så de gavner både borgere, gæster og erhvervsdrivende i området.  Det er især vigtigt for området, at der i planerne også fokuseres på en god og effektiv trafikal infrastruktur, da det er dét, der bekymrer vores borgere og erhvervsliv allermest i øjeblikket, tilføjer han.

Levende og let kaotiske Søndervig

Søndervig og Hvide Sande er nogle af vestkystens helt særlige feriesteder – med hver deres særkende og udviklingspotentiale.

Søndervig er indbegrebet af den klassiske badeby med en unik beliggenhed med Vesterhavet mod vest og den stille fjord mod øst. I udviklingsplanen for Søndervig skal der blandt være fokus på den æstetiske forskønnelse af byen og en høj kvalitet af det fysiske miljø. Planen forventes at give et bud på, hvordan styrkerne ved en alsidig, lidt kaotisk men levende og autentisk by kan bevares. Desuden står Søndervig over for at skulle betjene to store, nye attraktioner i nærmere fremtid; Lalandia i Søndervig og Naturkraft i Ringkøbing:

- I Søndervig er det presserende at få byen til at hænge sammen med Lalandia Feriepark, samtidig med at der laves en ambitiøs helhedsplan for, hvordan byens udseende og funktion løftes til et endnu højere niveau, siger Søren Lydig Kristensen.  

Fiskeri og turisme hånd i hånd

Hvide Sande har en unik beliggenhed på vestkysten imellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Det er en helårsby og kystferiedestination, samtidig med at Hvide Sande huser en af landets store fiskerihavne. Fiskeindustrien danner, sammen med byens placering mellem fjord og hav og et aktivt turismeerhverv, en helt speciel ramme for kystturisme.

Udarbejdelsen af udviklingsplanen for Hvide Sande skal ske i samarbejde med borgere, turismeaktører og Hvide Sande Havn. Målet er at tiltrække flere turister og at give dem en bedre oplevelse, når de besøger byen, samtidig med at det også bliver en bedre by at bo i for lokalbefolkningen.

Turistdirektør Søren Lydig Kristensen ser frem til en udviklingsplan for Hvide Sande:

- Hvide Sande har et stort udviklingspotentiale som helårsdestination med en spændende aktiv havn i centrum og unikke vandsportsaktiviteter ved hav og fjord. Derfor er beskeden fra Real Dania en virkelig god anledning til at ønske os alle sammen tillykke, siger Søren Lydig Kristensen.

Nu begynder det

Allerede i august 2019 går arbejdet i gang. I samarbejde med Realdania og BARK Rådgivning vil Ringkøbing-Skjern Kommune udvælge eksterne rådgivningsteams som skal være med til at løse opgaverne. I løbet af efteråret bliver borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune inddraget i processen.

- Det har længe været på tegnebrættet, og det bliver rigtig godt for området at få udarbejdet helhedsorienterede udviklingsplaner i to af vores store feriebyer. Med udviklingsplanerne får vi sat en strategisk og udviklingsmæssig retning i begge byer – en retning som er i tråd med både Byrådets, erhvervslivets og lokalbefolkningens ønsker, forklarer viceborgmester Søren Elbæk.