Gastro West på producenttur

Nyt fællesskab fokuserer på gastronomi

Foto: Presse

Fem spisesteder tager nu endnu et skridt på vejen mod flere vestjyske gastronomiske oplevelser.

Mad er i disse år på alles læber. Danskerne sidder ved middagsbordene og debatterer smagsnuancer, og flere forlader jævnligt det hjemlige spisebord for at gå ud og spise.

Det samme billede gør sig gældende på spisestederne i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det har fået fem lokale restauratører til at sætte barren endnu højere.

- For os er det vigtigt, at vores gæster får en god oplevelse. Det får de især, når vi bruger de lokale kvalitets-råvarer, og derfor vil vi gerne gøre en ekstra indsats, så vi er sikre på at kunne servere de lokale råvarer hele året, siger Lars Pinholt fra Restaurant Sandgaarden i Søndervig.

Samarbejdet, der kalder sig Gastro West, består af Restaurant Sandgaarden, Hotel Skjern, Hotel Fjordgården, Westergaards Hotel og Kommandobroen.

Sidst i oktober var parterne på tur ud til nogle af producenterne. De besøgte Vedersø Vildt og Edgar Madsen Fiskeeksport.

- Vi er glade for at kunne præsentere vores råvarer for de dygtige kokke. Vi vil nemlig gerne, akkurat lige som kokkene, servere de bedste råvarer for gæsterne, siger Morten Hansen fra Vedersø Vildt.

Han bakkes op af Jens Erik Pedersen, indkøber hos Edgar Madsen:

- Vi bor et sted, hvor fiskerne leverer helt friske fisk. Det giver en helt unik råvare, som vi gerne vil præsentere for spisestederne, så deres gæster kan smage, hvordan virkelig friske fisk smager, siger han.

Gastro West vil fremover samarbejde om at sikre flere, bedre og nye gastronomiske oplevelser, så endnu flere får lyst til at besøge Vestkysten.

- At gå ud og spise skal være en helt særlig oplevelse.  Mange går ud og spiser for at fejre en begivenhed eller for at få en hyggelig aften. Vi vil med det her gerne gøre endnu mere for at give dem en unik oplevelse, siger Michael Grantland fra Kommandobroen by Grantland.