Visitvesterhavet
Den fede dame Ringkøbing

Kunst i Ringkøbing

Ringkøbing er rig på kunst og kultur. Her er kunstmalere, keramikere og smykkekunstnere. Mange åbner gerne dørene for interesserede - både for at vise deres arbejde frem og for at undervise i håndværket.

Kunst og kultur trives godt i Ringkøbing. Mange steder i det offentlige rum kan man se berømte kunstværker. På havnen ses for eksempel både Jens Galschiøtts 'Survival of the fattest', Henrik Voldmesters 'Helten', Leo Andersens 'Atlantis' og Niels Aage Schmidts 'Bølgen' – som for øvrigt har fået kælenavnet ”Borgmesterens taburet”, da den står udenfor borgmesterkontoret. 

I den østlige rundkørsel på Herningvej rejser Henrik Haves ”Kuben” sig, eller som kunstneren selv kaldte den: ”Hezekiels Skammel”.

Gallerier og koncerter

I udstillingslokaler og gallerier rundt i byen er der mange skiftende udstillinger af malerier og installationer. 

Også musikken har gode vilkår i byen. Der arrangeres musik på Torvets estrade hen over året og koncerter af forskellige slags i både Rådhushallen, kirken og hallerne samt på spillestedet Generator. Men al slags musik er velkommen, både jazz, opera, klassisk og rock. Hver sommer samler Rock i Ringkøbing flere tusind lokale og turister der alle får en god dag på festpladsen med en stribe koncerter med aktuelle musikere.