
© Foto:
Vild mad - vild med skvalderkål
Dagens hovedtema er skvalderkål - hadet af mange, men burde være elsket af flere. En fantastisk plante med masser af gode egenskaber, både for helbredet og i køkkenet. Vidste du at skvalderkål oprindelig er indført af munke til Danmark og blev brugt til bl.a. gigtmedicin?
Dagen er delt i 3 dele:
- En sankedel, hvor du bliver introduceret til sankning af vilde planter med hovedvægten lagt på skvalderkål
- En madlavningsdel med introduktion til lækre opskrifter med vilde planter fx skvalderkålstærte og skvalderkålsfrikadeller
- Undervejs er der mulighed for at laver forskellige skvalderkålspestoer som du efterfølgende kan tage med hjem
”Når jeg spiser pesto, så er skvalderkålspesto min favorit” udtaler naturvejleder Morten Vinding NaturKulturVard.
Video om skvalderkål:
https://www.youtube.com/watch?v=1Zl0cvpQX2w
Medbring: 2 små glas til din pesto.