Gå til indhold
©  Foto:

Vandretur til Lundenæsbroen og Kong Hans' Bro

Kom og oplev Skjern Enge og Skjern Å. Deltag i en frisk vandretur. Vi mødes på parkeringspladsen på Birkelund Camping & Outdoor. Vandreturens længde er 20,3 km. Vi vandrer med en hastighed på knap 5 km/t.

Fra campingpladsen sætter vi kursen mod Hattemagerens Hus, Forsøgshaven og Englændergraven. Inden vi når frem til Lundenæsbroen går turen igennem Tarm Kommuneplantage, hvor vi holder pause.

Turen går videre langs Skjern Å. Skjern Å er Danmarks vandrigeste vandløb og fjerde længste å. Åen er tidligere kaldt Lønborg Å. Åen udspringer på den jyske højderyg omkring 24 kilometer nordvest for Vejle. Det er omtrent samme sted, som Gudenåen har sine kilder. Skjern Å er kendt for sine laks, som vandrer op i åen for at gyde. Åens laks bliver særligt store.

Vi laver bålkaffe ved Kong Hans' Bro.
Broen er bygget tæt på det sted, hvor man under gravningen af det nye åløb fandt stolperester fra en bro fra omkring år 1105. Ved broen kan man desuden se en mindesten over Kong Hans, som en vinterdag i 1513 faldt i vandet på dette sted og pådrog sig en lungebetændelse, der senere kostede ham livet. Broernes kraftige pyloner er gjort af såkaldte flådeege, som egentlig skulle have været brugt til krigsskibe. De blev plantet i 1807 efter tabet af den danske flåde til englænderne. Ved broen er der informationstavler om Kong Hans og Skjern Å; jeg supplerer gerne med min viden.

Vi svinger på hjemturen omkring den japanske kirsebærtræsalle og krydser fingre for, at det er i denne weekend, at den står i fuldt flor (det er kun på turen den 20/5, at vi går forbi kirsebærtræerne).

Betaling for kaffe og kage på dagen.

Social Media: