Gå til indhold
Stauning Havn

Stauning Havn

Foto: Presse

I Stauning går jagt og fiskeri hånd i hånd! Måske derfor fik drengebørn tidligere et jagttegn i dåbsgave. Så var de klar til at blive jægere!

Stauning Havn er en af de mest idylliske små havne ved Ringkøbing Fjord. I den lille fjordhavn på østsiden af fjorden går livet nærmest i et med naturen. Her er et hyggeligt miljø og en afslappet atmosfære, som passer godt til den musikfestival i jazzens navn, som i august hvert år samler mange mennesker på havneområdet.

Fiskerhytterne

Stauning Havn er præget af et levende fritidsmiljø omkring fiskeri og jagt, og i den inderste del af havnen findes de mest pittoreske små fiskerhytter, som er underlagt restriktive bestemmelser om brug og udseende. Der må eksempelvis kun indrettes ét opholdsrum i hvert hus - resten skal bruges til fangstredskaber.
Fjorden har altid spillet en væsentlig rolle for livet her. I sivene kan man gå helt nede i vandkanten med direkte adgang til naturområderne ved Skjern Å.

Stauning Whisky

Helt specielt for Stauning er, at her fremstilles en whisky, som er blevet internationalt præmieret. Whiskyen roses i høje toner af kendere og forhandles på nogle af de bedste restauranter i Danmark blandt andet på Noma.  Produktionen begyndte som en hobby for en gruppe mænd. I dag er det blevet en stor forretning, og i 2018 kunne de store flotte bygninger indvies. Stauning Whisky arrangerer rundture for interesserede.

Vestjyllands Lufthavn

Vestjyllands Lufthavn ligger tæt ved byen. Den bruges især af skole-, taxi- og privatfly. Lufthavnen huser også Danmarks Flymuseum, som har en interessant samling af veteranfly. De ældste fly er fra 1911. Flere gange i løbet af sommeren er der opvisning med disse gamle fly, og nogle gange arrangeres der rundflyvninger, så man selv kan komme op og få et godt overblik over blandt andet Stauning Havn og Skjern Enge.

Social Media: