©  Foto:

Sommer på Bork Vikingehavn

Træd ind gennem porten til Bork Vikingehavn og oplev en rejse tilbage til vikingetiden, hvor historie og medrivende oplevelser går hånd i hånd. Sommeren 2024 byder på en række spændende aktiviteter for hele familien, men i år er der en særlig nyhed, som vil få både børn og voksne til at juble!

Sommernyhed på Bork Vikingehavn
I år bliver det  muligt at tage med på krigertræning og lære vikingernes kampteknikker at kende, komme helt tæt på våbnene og selv kæmpe mod krigerne. En sjov og sikker måde at opleve vikingernes kampsport på, hvor børnene kan mærke adrenalinen og forældrene kan nyde deres børns glæde og entusiasme.

Oplevelser for hele familien
Det er højsæson på Bork Vikingehavn, og de engagerede frivillige vikinger står klar til at tage imod jer med et væld af aktiviteter. I kan blandt andet lave jeres egen læderpung, prøve kræfter med bue og pil, eller bage et fladbrød. Hver dag er fyldt med sjove og lærerige oplevelser, der bringer vikingetiden til live for øjnene af jer. Når du tager familien med på Bork Vikingehavn, kommer børnene altid gratis ind, og I kan frit boltre jer på vikingelegepladsen, gå på opdagelse i de mange vikingehuse og snakke med de frivillige vikinger. Hvis I vil prøve nogle af de andre aktiviteter, betales disse med vores nye, flotte aktivitetsmønter. Vores mønter er inspireret af et fund i Lønborg, hvor en række mønter, der er lavet i vikingetiden mellem år 840 og år 890, blev opdaget. Mønterne kan købes i indgangen eller rundt omkring på vikingehavnen.

Mød de søde vikingefår
Når I besøger Bork Vikingehavn, kan I også sige hej til de søde vikingefår. Fårene er en vigtig del af vikingernes hverdag og var uundværlige i vikingetiden, da ulden blev brugt til tøj og sejl, mælken til føde og kødet til mad. Nyd synet af fårene i folden og bliv klogere på vikingernes husdyr og deres betydning.

De nordiske guder og vikingernes tro
Religion spillede en stor rolle i vikingetiden, og de nordiske guder er blevet portrætteret et utal af gange i populærkulturen. Gå en tur i offerlunden og lær om de nordiske guder Odin, Frej, Freja og Thor. I kan også besøge Sct. Erasmus Kirke, en trækirke inspireret af fund fra vikingetiden. Måske har I et offer til guderne med et særligt ønske om en god sommer?

Nyd den lækre mad i caféen
Skulle sulten melde sig, er der mulighed for at få et måltid i caféen. Her er der noget for enhver smag og noget til både den store og lille sult. Besøg Vikingehallen og se dagens udvalg af mad, kage og drikkevarer.

Praktiske informationer
Sommer på Bork Vikingehavn kan opleves alle dage kl. 10.00-17.00 fra d. 29. juni til og med den 31. august.