Visitvesterhavet
Blå anemoner

Museum med blå anemoner

Ringkøbing-Skjern Museum er i disse dage vendt tilbage til de gamle museums-dyder: Naturformidling. De mange besøgssteder ligger nemlig midt i spændende natur. Og naturen er stadig åben.

Sidder du hjemme og ærgrer dig over, at du ikke kan komme til Vesterhavet denne tid? Vær helt rolig. Ringkøbing-Skjern Museum har nemlig et webcam i Lyngvig Fyr, så klik ind HER og se naturen ved Vesterhavet, som den er lige nu.

Andre er måske tættere på, og de kan bestemt også finde nye opdagelser i disse tider.

"Godt nok er vores besøgssteder lukkede, men de ligger heldigvis alle på steder i naturen, hvor der er masser at opleve alligevel. Flere har for eksempel været ude ved Kaj Munks Præstegård og se de udsprungne blå anemoner", fortæller Mette Bjerrum Jensen, direktør For Ringkøbing-Skjern Museum.

Natur på computer

Naturvejledning har alle dage været en stor del af museets opgave. I disse dage kan naturvejlederne ikke mødes med gæsterne, men på museets Facebook kan du få maser af ideer til spændende gåture i naturen.

"Der er virkelig mange fine gå-ruter i området – også mange som måske er gået lidt i glemmebogen. Naturvejlederne vil den kommende tid lægge gode ideer til nye gåture op", siger Mette Bjerrum Jensen

"På Ringkøbing-Skjern Museum har vi ikke digitaliserede udstillinger – men det har mange andre museer og dem vil jeg da gerne opfordre til, at man går på ”besøg” i", siger direktøren og nævner både Storm P-museet og Nationalmuseets digitale udstillinger.

Længsel efter fællesskab

Fordi vi sidder hjemme eller i vores feriehuse og let kommer til at føle os lidt alene denne tid, tror Mette Bjerrum Jensen, at vi på den anden side af krisen vil opleve et savn efter aktiviteter, vi kan lave i fællesskab og uden en skærm foran os.

"Vi kommer til i denne tid at opdage, hvor meget vi har behov for fællesskab og kulturelle oplevelser. Derfor tror jeg, at der, når denne krise er ovre, bliver et savn efter at komme ud og være sammen om at få nogle helt andre oplevelse. Og indtil da kan man jo bruge skærmene til at få gode ideer til nye gåture – for vi kan jo stadig gå en tur", siger direktøren.