skip_to_main_content

Introduktion og efterår på Kaj Munks Præstegård

Oplev efteråret omkring og på Kaj Munks Præstegård i Vedersø. Nyd hvordan efterårssolen titter ind af vinduerne i de gamle stuer og rum hvor Kaj Munk havde sin daglige gang, og se hvordan efterårets farver stråler i parken ved præstegården, mens I går på opdagelse på den nye “Digterrute”.

Præstegården i Vedersø kom til at danne kulissen for Kaj Munks liv og virke. Det var her hans pen fyldte papiret med skuespil, digte, breve, prædikener og artikler. Det var her han og hans kone Lise startede deres familie. Men det var også præstegården, der kom til at sætte kulissen for den sidste aften i digterpræstens liv, den aften han i 1944 blev hentet af sine nazistiske bødler.
I dag formidles Kaj Munks liv i de smukke rammer som præstegården i Vedersø og den omkringliggende natur udgør. Mens introduktionen hver torsdag og udstillingerne i Kaj Munks gamle hjem fortæller om digterpræsten, fortæller naturen omkring præstegården også sin historie, og med den nye “Digterrute” kan I lytte til Kaj Munks ord mens I nyder naturen.

Introduktion hver torsdag

Hver torsdag i oktober kan I få en introduktion til Kaj Munk, hans virke og hans liv på præstegården i Vedersø. Introduktion, der er gratis når entréen er betalt, klæder jer godt på til at opleve Kaj Munks Præstegård på egen hånd.

Gå på jagt i Kaj Munks digte

Kaj Munk var præst, modstandsmand, søn, ægtemand og far. Men han var også digter, jæger, humorist og meget mere. Mange kender præsten, kender hans historie, kender måske også skuespillet “Ordet” eller “Den blaa Anemone”. Men den nye “Digterrute” i parken ved Kaj Munks Præstegård giver jer nu muligheden for at gå på jagt i flere af Kaj Munks mindre kendte værker. Rruten tager jer med ud i parken ved hans præstegård i Vedersø - lige der hvor han ofte fandt inspirationen. I parken finder man QR-koder og når de scannes med en smartphone hører man værker oplæst af skuespiller Esben Dalgaard og kommenteret af SDU-professor Johs. Nørregaard Frandsen.

“Digterruten” kan besøges selvom museet er lukket. Danske Digterruter er et nationalt projekt, der ledt af SDU-professor Johs. Nørregaard Frandsen og støttet af Nordea-fonden.

Café og butik

Når man besøger Kaj Munks Præstegård besøger man ikke blot Kaj Munks hjem og historie, men også hans families og ikke mindst hans hustru Lise. Lise blev gift med Kaj Munk i 1929 og Vedersø Præstegård blev deres hjem. I dag er caféen på præstegården meget passende opkaldt efter præstefruen. Caféen er blevet flyttet så man i dag kan nyde udsigten over Nørre Sø, mens man nyder en kop kaffe.

Åbningstider

Dato: September - 24. oktober: Torsdag - søndag kl. 11-16.
Sted: Kaj Munks Præstegård, Vesterhavsvej 7a, 6990 Ulfborg
Entré: Voksne 60 kr. Børn og unge under 18 år er gratis i selskab med en voksen.
Billetter købes på stedet og via museets hjemmeside: www.kajmunkspræstegård.dk.

Introduktion til Kaj Munks Præstegård

Hver torsdag kl. 13.00
Gratis når entréen er betalt.