Gå til indhold
©  Foto:

Høje Knolde Strand, Skallingen

På Høje Knolde Strand, Skallingen, kan du opleve Vesterhavets brusen i et rent og sikkert badevand af højeste kvalitet i naturskønne omgivelser med klitter, højsand og marsklandskab.

Høje Knolde Strand, Skallingen

Høje Knolde Strand på Skallingen er en skøn sandstrand ved Vesterhavet tæt på Blåvand. På stranden er det tilladt at flyve med drage. Hunde er ikke tilladt. Der er parkeringspladser og offentlige toiletter ved stranden. Badevandet ved Høje Knolde Strand har den højeste kvalifikation og stranden har desuden Friluftsrådets Badepunktsflag, der betyder rent og sikkert badevand.

 

Vestjysk strandnatur

Skallingen er opstået ved havets aflejringer af sand indenfor de sidste 3-400 år. Indtil århundredskiftet havde Skallingen karakter af et højsand. Først i løbet af dette århundrede er halvøen gradvis blevet grøn. Det er ofte sket, at havet er brudt igennem klitterne på Skallingens vestside og derved i perioder opdelt den i øer. I tidens løb er der dannet et marsklandskab på østsiden ved aflejring af slik, som tidevandet har transporteret ind i Ho bugtområdet.