skip_to_main_content

Glasmuseum Hennebjerg

Ved siden af Ravhuset i Hennebjerg er det muligt at gå på opdagelse i Glasmuseet. Her er b.la. udstillet kunst af Agnethe Maagaard, som ligeledes har udstillet på Museum of Modern Art i New York. Det er muligt at købe alt kunsten udstillet på museet. 

Ravkunstner Bjarke Holtzmann udstiller blandt andet glaskunst af Agnethe Maagaard, der er kongelig hofleverandør. I april 2019 udstiller hun på Museet for Modern Art and Design i New York og fra den 14. oktober  2018 også i det nye glasmuseum i forbindelse med Ravhuset Hennebjerg. Samarbejdet er som så meget andet i livet skabt ved en tilfældighed, fortæller Bjarke Holtzmann der, som han selv siger blev blæst bagover, da han første gang så glaskunst fra Kaj Fjendbo fra Nordjylland og Agnethe Maagaard fra Bøvlingbjerg.

"Jeg tog kontakt til begge glaskunstnere, fordi glas og rav har meget til fælles, og i tidens løb har været brugt som handelsvarer. Visuelt er der også en klar forbindelse, så jeg blev meget glad, da de sagde ja til at udstille i det, der nu er blevet Glasmuseet Hennebjerg ved siden af Ravhuset Hennebjerg, uddyber Bjarke Holtzmann, der i en årrække har udviklet og forfinet sit eget smykkedesign fortrinsvis med sølv, rav og jet."

Det er muligt at købe alle udstillede værker.