©  Foto:

En anderledes gåtur i Søndervig (Dansk guide)

Deltag i en byvandring og få en anderledes gåtur i bade- og feriebyen.

For de fleste fremstår Søndervig som en moderne turistby med fokus på shopping og fornøjelser. Der findes imidlertid også en anden side af Søndervig som en af Danmarks ældste badebyer. På byvandringen hører du sjove og spændende historier, der giver et anderledes billede af byen. En side, som de fleste ikke ser, når de besøger badebyen.

Oplev det autentiske Søndervig sådan som byen en gang så ud med badehoteller og badeliv men også et sted i Danmark der i allerhøjeste grad kom til at opleve besættelsen for 80 år siden. Søndervig blev nemlig omdannet til et stort militæranlæg. Resterne af tyskernes bunkers er på meget interessant men også morsom vis at se indtil flere steder i sommerhusbebyggelsen. Både besættelsen men også befrielsen for 75 år siden kom til at spille en meget stor rolle for badebyen Søndervig.

Hør også om livet ved Vesterhavet. Dette var naturligvis også et liv i en meget barsk natur med flere katastrofer så som forlis på havet til følge. Havet byder dog også på sjove fortællinger om badeliv og om en særdeles storslået natur. Netop naturen er på en gang et enormt potentiale for udvikling indenfor blandt andet turisme men også en stor udfordring med hensyn til kystsikring. Hvert år tager havet nemlig et stykke af kysten.

Guiden er uddannet historiker med en passion for at fortælle om historien og nutiden i Søndervig.

Guidede ture i Søndervig

Tirsdag d. 16. juli kl. 10.15-11.30

Tirsdag d. 23. juli kl. 10.15-11.30

Tirsdag d. 30. juli kl. 10.15-11.30

Tirsdag d. 6. august kl. 10.15-11.30

Pris: 75 kr. pr. person, børn under 12 år gratis. Kontant betaling til guiden eller mobilepay. Turen tager ca. 75 min.