Gå til indhold
©  Foto:

Bunkertur ved Houvigfæstningen med Ringkøbing Fjord Museer

Mærk sandet under fødderne, den friske blæst i håret og oplev resterne fra ikke så fjern fortid når Ringkøbing-Skjern Museum tager på bunkertur ved Houvigfæstningen nord for Søndervig. På bunkerturene hører du historien lige dér, hvor den foregik.

I dag er det gæster fra nær og fjern, der går på opdagelse i klitterne og bader på stranden. Da Anden Verdenskrig hærgede og Danmark var besat, var det soldater, der gik i klitterne og patruljerede på stranden. Det var også her besættelsesmagten byggede deres bunkere, et kæmpe fæstningensanlæg, der var en del af den Atlantvold, der skulle strække sig fra den fransk-spanske grænse i syd til Nordnorge. Atlantvolden skulle sikre at de Allierede ikke kom ind på Europas fastland.

I dag står bunkerne som en påmindelse om de 5 mørke år, men også som et historisk monument man kan komme helt tæt på - og gå ind i! På bunkerturene kommer vi gennem det område, hvor Houvigfæstningen engang lå. Mange af bunkerne er stadig synlige, mens andre er mere eller mindre gemt i klitterne.

Praktiske informationer

Mødested: Sortebærdalens P-plads ved Houvig Strand, ca. 4 km. nord for Søndervig.

Pris: Voksne: 99 kr. Børn og unge (3-17 år): 49 kr.

Datoer og tidspunkter: findes her.

Bemærk: begrænsede pladser! Husk påklædning efter vejret. Det kan være koldt og blæsende langs kysten.

Turen foregår i et kuperet klitlandskab og er ikke egnet for gangbesværede.

Social Media: