Visitvesterhavet
Skjern Å Laksen i Destination Vesterhavet

Aktiviteter ved Skjern Å

Prøv en tur med trækfærgerne i Skjern Enge, udforsk åen fra kano eller tag fiskestangen og fuglekikkerten med.

Skjern Enge byder på et væld af oplevelser for den naturglade gæst.

I Skjern Enge kommer du helt tæt på naturen. Der er bygget fugletårne, udkigspunkter og fugleskjul, hvorfra dyrelivet kan følges. Flere steder er der opstillet borde og bænke – og grill-pladser, hvor man kan tilberede sin mad.

Sejl i kano på Skjern Å

Det velplejede stisystem, der løber gennem hele det vidtstrakte landskab, er perfekt til en tur ud i det blå på cykel eller gåben – eller i kørestol. Også ryttere, lystfiskere og kanosejlere kan blive udfordret og få fantastiske oplevelser i naturen her. Det er muligt at følge Danmarks vandrigeste å hele vejen fra dens udspring ved Tinnet Krat til floddeltaet ved Ringkøbing Fjord.

Fang en kæmpe laks

I tusindvis af lystfiskere kommer hvert år til Skjern Å i håb om at fange en af de helt store laks på over 20 kilo. Fangsten kan tilberedes ved de anlagte grillpladser i området.

Hop på trækfærgerne

To steder i området kan familien prøve kræfter med trækfærger og krydse åen med håndkraft. På trækfærgerne er der plads til kørestole, cykler og klapvogne. Tidligere brugte lokale landmænd trækfærgerne til at fragte kreaturer frem og tilbage over åen på.