Gå til indhold
©  Foto:

Æresbænken

”Æresbænken” i Skjern er opført i 1999, og er designet af Frede Sørensen, udsmykket af Peter Henze og produceret af Dan-Intra og Randers Jernstøberi. ”Æresbænken” er en præmie fra at bænkens tidligere placering på Banegårdspladsen og Banktorvet i Skjern blev kåret til Ringkøbing amts smukkeste i en konkurrence for markering af "Bygningskulturens dag". I dag er ”Æresbænken” placeret foran lægehuset ud mod Bredgade i Skjern.

”Firkløverbænken” som også kaldes ”Æresbænken” blev opført i 1999 designet af Frede Sørensen, udsmykket af Peter Henze og produceret af Dan-Instra og Randers Jernstøberi. ”Æresbænken” er placeret foran lægehuset ud mod Bredgade i Skjern, og var oprindeligt placeret på Banegårdspladsen syd for restaurant Pakhuset.

I 1999 blev Banegårdspladsen og Banktorvet i Skjern kåret til Ringkøbing amts smukkeste i en konkurrence for markering af "Bygningskulturens dag". Tre dommere fra Ringkøbing amt, udvalgte Skjern Kommunes torv til amtets flotteste blandt 6 indsendte forslag. Med titlen fulgte en 4-fløjet bænk ”Æresbænk”, som er fremstillet i træ og støbejern med relieffer af kreaturer.