Visitvesterhavet
Surfing

Surfing ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord - en livsstil

At surfe giver en helt særlig ro.

Hvide Sande er et af de ganske få steder i Danmark, hvor det er ideelt at surfe.

Surfing kan med god ret hævdes at være den reneste form for vandsport. Og for nogle er det også den eneste rigtige form. Det er kun dig, brættet under dine fødder og bølgen. Det eneste udstyr surfing kræver, er derfor en våddragt og et bræt - begge dele kan lejes eller købes i surf-butikker her i området. De sparsomme krav til udstyr betyder samtidig, at det er en relativ billig sportsgren.

Udnyt Vesterhavets kræfter 

Det kræver ikke andet end kendskab til nogle få teknikker, før man kan komme op at stå på surfbrættet. Og har man først prøvet at ride på en bølge i høj fart, kan man ikke undgå at blive fuldstændig bidt af det. I ingen andre vandsportsgrene kommer du tættere på elementerne end i surfing. Liggende ude i vandet på sit bræt må man forsøge at læse bølgerne, som rejser sig i horisonten. Hvornår kommer den næste gode bølge, der bringer et adrenalinkick med sig? Det kræver øvelse og lidt tålmodighed.

En social vandsport

Surfing er ikke kun en vandsport. For mange er det også en livsstil. En livsstil, der gennem årene har fået mange mennesker til at flytte permanent til Hvide Sande, så de altid kan gå ned til stranden og surfe. Samtidig er surfing en social vandsport. Mange padler ud i selskab med deres surf-buddies, venter på bølgerne sammen og rider ofte på de samme store bølger. Vil du hurtigt i gang med at dyrke vandsport, er surfing ved Hvide Sande et godt sted at starte.