Destination Vesterhavet slår ny turismerekord i årets første seks måneder. Væksten bæres især af Lalandia, som har været med til at tiltrække 193.000 flere gæster end i 2022

Rekord-halvår for turismen ved Vesterhavet

Foto: Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er kommet ud af første halvår med det største antal turister nogensinde. Væksten bæres især af Lalandia, som har øget overnatningskapaciteten og været med til at skabe 178 nye helårsjobs i destinationen.

Turismevæksten har bidt sig godt fast i Destination Vesterhavet. Overnatningstallene for det første halvår af 2023 afslører, at turisterne i stigende grad også besøger Vesterhavet uden for højsæsonen. Ifølge nye tal fra VisitDenmark har antallet af overnatninger i årets første seks måneder oplevet en samlet stigning på 2,4 procent sammenlignet med samme periode i 2022. Tallene viser også, at udenlandske overnatninger er steget med 1,7 procent i perioden, mens de danske overnatninger er vokset med 5 procent.

Ifølge direktøren for Destination Vesterhavet er væksten båret af, at der er kommet et større oplevelses- og overnatningsudbud, som tiltrækker flere gæster, der ønsker en miniferie uden for sæsonen. Det ser han gerne tage mere fart for at brede turismen ud over hele året.

”Det kræver et varieret udbud af overnatningsmuligheder for at fremdyrke helårsturisme. Det nye Lalandia i Søndervig har været en voldsom game changer, og både udenlandske og danske gæster har taget rigtigt godt imod muligheden for at holde minibadeferie ved Vesterhavet i vinter- og forårsmånederne. Det holder gang i handelslivet og skaber lokale helårsjobs. Derfor er det så vigtigt, at vi kan tilbyde kortferier på feriecenter eller hotel i fremtiden”, siger Peer H. Kristensen, som er direktør i Destination Vesterhavet.

Feriecenterovernatningerne har oplevet en stigning på 130 procent fra første halvår i 2022 til første halvår i 2023, hvilket svarer til 193.000 flere overnatninger. Tilsammen udgør hotel- og feriecenterovernatningerne 10,6 procent af det samlede antal overnatninger. Langt størstedelen af overnatningerne i destinationen foretages i feriehus, der står for 77,1 procent af overnatningerne.

”Feriehusene er absolut vores moderskib, men det er svært at sidde overhørig den værdiskabelse, som feriecenterovernatningerne bidrager med til lokalområdet. 193.000 flere gæster, hvor døgnforbruget ligger på cirka 1000 kroner, betyder en omsætning på 193 millioner ekstra kroner til lokalområdet, overnatningsstederne og det øvrige erhvervsliv. Omsat i jobs svarer 1 million kroner i turismeforbrug til 0,92 årsværk, så de ekstra halvårsturister skaber 178 nye fuldtidsstillinger”, fortsætter Peer H. Kristensen.

Tyskerne udgjorde trefjerdedel af destinationens godt 4 millioner gæster i første halvår. Vesterhavet er det turismeområde i Danmark, der tiltrækker flest internationale overnatninger efterfulgt af København og Destination Nordvestkysten.

Målt ud fra det samlede antal kommercielle overnatninger fra alle nationaliteter er Destination Vesterhavet med 4.035.900 Danmarks næststørste destination efter København, som havde besøg af 5.837.000 overnattende gæster i årets første seks måneder. Landets tredjestørste destination målt på overnatninger er Destination Nordvestkysten med 2.163.000 overnatninger.

Destination Vesterhavets overnatningsstatistik

Destination Vesterhavet slår ny turismerekord i årets første seks måneder. Væksten bæres især af Lalandia, som har været med til at tiltrække 193.000 flere gæster end i 2022.

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet varetager turismeerhvervsudviklingen på vegne af Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner samt markedsføringen af Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner. Destinationens udviklingsprojekter støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.