Gå til indhold
Danmarks første turistlæge flytter ind i Blåvand ved Vesterhavet. Lægehuset kan tage imod turister fra hele Vestkysten.

Blåvand får Danmarks første lægeklinik for turister

Foto: Søren Emil Mogensen

Turistlægen flytter ind ved Vesterhavet. Det sker den 1. april, hvor Blåvand Lægehus slår dørene op for en helt ny lægeservice målrettet turister i det tidligere turistkontor.

Selvom der står ferie i kalenderen, er det ikke altid, at sygdom kan holdes fra døren. Men er der brug for lægehjælp, har det hidtil ikke været nemt for danske og udenlandske turister at blive tilset af en læge. Det er slut fra den 1. april. Her rykker det ny lægehus ind i turistbureauet på hovedgaden i Blåvand, mens turistservicen flytter til Blåvand Fyr. Lægeklinikken bliver Danmarks første lægehus, der er målrettet turister, og det ser overnatningsstederne i Destination Vesterhavet frem til, fortæller Peter Nielsen, som har været ankermand i projekt ”turistlæge”.

”Det er et vigtigt kvalitetsløft for turismen ved Vestkysten, at vi snart kan tilbyde turisterne akut lægehjælp, hvis uheldet er ude på ferien. Det har været en stor udfordring for overnatningsstederne at hjælpe syge gæster, fordi der er pres på hos de lokale læger. En dedikeret lægeservice vil skabe en helt ny tryghed for både gæster og turismeaktører, og det er vi utroligt glade for, at Region Syddanmark, Varde Kommune med flere har bakket op om”, siger Peter Nielsen, som er Handel- og udviklingschef, Blåvand Ho Erhverv.

Hallo, ich bin der Arzt

Turistbureauet flytter ud allerede primo februar. Dernæst rykker håndværkere ind for at trylle lokalerne om til en akutlægeklinik. Det er ejeren af Dit Lægehus i Ølgod, der etablerer Blåvand Lægehus.

”Vi har taget temperaturen på det potentielle klientel, og da over 80 procent af turisterne i området er tyskere, er vi i færd med at rekruttere tyske læger. Sproget er vigtigt for patienttrygheden, og lægerne skal nok lære dansk hen ad vejen, når de bosætter sig i lokalområdet med deres familier. Vi er utroligt spændte på at komme i gang og se, hvor stort behovet er. Det bliver en kæmpe gevinst for Blåvand og Vestkysten”, siger speciallæge i almen medicin, Jacob Søndergård.

Destination Vesterhavet er det turismeområde i Danmark med flest internationale turister. Alene i årets første 10 måneder i 2022 besøgte 7.823.100 udenlandske gæster Vesterhavet, og turismeselskabet er glade for at overlade den stråtækte turistinformation i turistlægens hænder og flytte tættere på gæsterne i Blåvand Fyr.

”Turistinformationen etableres på en af områdets mest skattede attraktioner, hvor der er over 60.000 besøgende om året. Mange gæster søger i dag information via digitale platforme, og nu møder vi dem lige der, hvor de er. Samtidig bliver det et stort plus for Vestkystturismen at kunne tilbyde lægeservice til turisterne”, siger Vibeke Birk, som er marketing- og udviklingschef i Destination Vesterhavet.

Turistservicen i Blåvand Fyr bliver digital, hvor gæsterne kan søge information via visuelle selvbetjeningsskærme i kombination med et hav af oplevelsesbrochurer til at stikke i lommen. Ambitionen er at åbne flere mindre turistinformationer på museer og besøgssteder, og Vardemuseerne lægger gerne hus til.

”Vi ved fra gæsteanalyser, at besøgende gerne vil guides til nye oplevelser, men informationen skal være let tilgængelig. Der er et massivt gæste-flow ved attraktionerne, så det giver god mening at folde oplevelsespaletten ud på museerne og præsentere, hvad hele destinationen byder på”, siger Claus Kjeld Jensen, som er museumsdirektør hos Vardemuseerne.

Blåvand Lægehus bliver Danmarks første lægeklinik, der er målrettet turister, og lægehuset vil udelukkende fokusere på akutte medicinske behandlinger. Der vil således ikke være tilknyttet faste patienter til klinikken, men lokale borgere er naturligvis velkomne med akutproblemer. Blåvand Lægehus åbner den 1. april 2023 og vil være åbent hele året som minimum alle hverdage, mens der i højsæsonerne skrues op til alle ugens syv dage og længere åbningstider.

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet varetager turismeerhvervsudviklingen på vegne af Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner samt markedsføringen af Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner. Destinationens udviklingsprojekter støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Vesterhavet var den mest besøgte turistdestination i Danmark i 2021.

Social Media: