Gå til indhold
©  Foto:

Weekendtur i Naturpark Vesterhavet med masser af vild natur og gode historier

To overnatninger på luksusvandrehjemmet Lindvig. Udflugter i bus og egne biler.

Vi skal ud og opleve noget af Danmarks skønneste natur på en måde, hvor alle kan være med i bus, bil og til fods. Og vil skal se det nye flygtningemuseum FLUGT, hvor vi får introduktion til tankerne bag museet.

Basen for weekenden er Lindvig hvor vi serviceres med gode værelser, hyggelige rammer, morgenmad og aftensbuffet. Med i tasken, når vi drager ud, har vi madpakken, som vi nyder i den fri natur, når vi bliver sultne og trænger til en pause. Vi søger for al forplejning og alle de gode historier, godt hjulpet af lokale guider i området. Da vi skal ud i naturen så medbring tøj og fodtøj efter vejret. Eventuelt en kikkert, en termoflaske til varmt vand, en drikkedunk og en let rygsæk.

Program

Fredag den 28. oktober

Vi mødes på vandrehjemmet omkring kl. 19, og over en kop kaffe med kage lærer vi hinanden lidt at kende og gennemgår programmet.

Lørdag den 29. oktober

Når vi har spist morgenmad og smurt verdens bedste madpakker, kommer der en bus og henter os.

Vi skal opleve Filsø, bussen sætter os af på den ene side af søen og møder os igen på den anden side. Vi går over dæmningsvejen og stopper ved fugletårnet undervejs. Vandreturen er 3-4 km. Ønsker du ikke at gå, kan du tage med bussen.

Besøg hos Pia Jessen, der er lokalguide i Naturpark Vesterhavet og formand for Nymindegab fåregræsningslaug. Pia fortæller om naturpleje med får på Naturstyrelsens arealer, og om hvordan man som fåreavler oplever at have ulven tæt på. Kaffe undervejs i Esehusene ved Nymindegab.

Aftenbuffet på Lindvig og hygge i fælleslokale.

Søndag den 30. oktober

Efter morgenmad og smørselv madpakke kører vi i egne bilder til Ho plantage, hvor vi hører historien om fiskerlejet Sønderside, der forsvandt i stormfloden i 1634. Den fascinerende historie rummer alt fra fiskere, smugkroer og bordeller til troldkarle.

Besøg på det nye flytningemuseum FLUGT i Oksbøl. Museet er indrettet i flygtningelejrens gamle sygehus, hvor de historiske bygninger er smukt og unikt bundet sammen af ny og moderne arkitektur skabt af BIG-Bjarke Ingels Group. Flygtningelejren var ved slutningen af Anden Verdenskrig Danmarks største, der boede i en periode 35.000 fordrevne tyskere.

Vi får en introduktion til museet, før vi med en audioguide selv udforsker de spændende udstillinger.

Vi forventer at slutte dagen midt på eftermiddagen.

Med på hele turen er naturformidler og lokalguide i Naturpark Vesterhavet Anne Hansen Aamand. Har du spørgsmål kan Anne kontaktes på mail: anne@rejsogoplev.dk eller tlf. 40272898

Pris: 3.395 kr. i delt dobbeltværelse og 3.795 kr. i enkeltværelse, der dækker:

Overnatning inkl. sengelinned og håndklæder, fuld forplejning undtagen drikkevarer, bus, entre, og guidede ture.

Tilmelding: Mere om weekenden og tilmelding senest den 14. oktober til Rejs og Oplev: https://rejsogoplev.dk/vesterhavet.html.

Social Media: