Visitvesterhavet
Tirpitz Varde

”Vi kommer til jer”

På Vardemuseerne knokler alle for at give feriegæster og lokale gode oplevelser ud fra overskriften: Når I ikke kan komme til os, kommer vi til jer.

Vardemuseernes blog (link) bugner i disse dage med gode ideer til feriegæster og lokale, som sidder hjemme og savner at komme ud og få gode oplevelser.

"Vi vil gerne være med til at give indhold til de lange dage derhjemme, og så glæder vi også til at se alle gæster igen, når hverdagen er tilbage", siger direktør Claus K. Jensen, Vardemuseerne.

Der er tre elementer i museets arbejde denne tid, som alle kan findes på museets blog:

"Arkæologerne er jo stadig i gang på udgravningerne. Vi har udstyret dem med håndsprit, en skovl og et kamera, så man kan sidde hjemme i feriehuset eller stuen og følge med i hvad de finder", fortæller Claus K. Jensen.

Museets historikere, naturvejledere og arkæologer er fulde af ideer til gode gåture i naturen. På bloggen kommer de med forslag til at besøge ruiner, gå ture ved kirkerne eller ved flygtningelejren i Oksbøl for blot at nævne nogle få eksempler.

Undervisning ved køkkenbordet

Naturvejlederne har også gode ideer til biologiundervisningen ved køkkenbordet. Hvad ved du for eksempel om husedderkopper og en ganske særlig skarnbasse, der kun kan findes en måned om året? (link til naturnørden)

"Og er du en af dem, der skal hjemmeskole børnene, har museets læringsafdeling hver dag ideer til små opgaver, kreative sysler og spændende informationer, som vi ville have givet de skoleklasser, der hvert år besøger os", fortæller direktøren.

Alle museets tiltag kan findes på museets hjemmeside og på diverse sociale medier.