ris a'la mande

Ris a'la mande

Foto: Presse

Begynd i god tid med den klassiske juledessert. Opskriften er til otte personer.

Risengrød (kan laves dagen før)

3 dl vand

180 g grødris (ca. 2½ dl)

1 liter mælk

Risalamande

100 g smuttede mandler

2 vaniljestænger - kornene herfra

2 spsk sukker

½ liter piskefløde 38%

Kirsebærsauce

  • 2 glas søde syltede kirsebær (a ca. 370 g)
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kartoffelmel

 

Sådan gør du:

Risengrød

  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring.
  • Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

    Risalamande

    • Tag en mandel fra og hak resten. (Husk, det er den der finder den hele mandel, der får mandelgaven.)
    • Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen.
    • Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen.
    • Smag risalamanden til og stil den tildækket i køleskabet til servering.

      Kirsebærsauce

      • Tag 1 dl kirsebærsaft fra til jævning.
      • Kom bær, resten af saften (ca. 4 dl) og sukker i en gryde og bring det i kog. 3
      • Rør en jævning af den ene dl saft og kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må kirsebærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.

       

      Se opskriften og andre juleopskrifter hos Arla her