Visitvesterhavet
Hyggelig ferie

Feriegæster på anderledes men hyggelig ferie

Mennesker gør, som de altid har gjort i krisetider: rykker sammen – hver for sig. Det ser de også i Søndervig Supermarked, hvor kunderne fylder kurvene med snoller og søde sager, så de kan hygge sig trods svære tider.

Der er de helt faktuelle ændringer, som alle fødevarebutikker skal leve op til og som selvfølgelig også gør sig gældende i Søndervig Supermarked:

Der er håndsprit ved indgangen, afstandsmærker på gulvet, så folk ikke smitter hinanden i køen, der er engangshandsker ved de uemballerede fødevarer og medarbejderne arbejder i toholds-skift, så butikken kan holde åbent, uanset om en medarbejder bliver ramt af virus.

"Kunderne tager det meget alvorligt. De holder afstand og følger anvisningerne. Vi kan heldigvis se, at folk stadig lige står og vender verdenssituationen hen over køledisken eller ude på parkeringspladsen, inden de kommer ind – den del er som det altid har været ved købmanden", fortæller købmand Thomas Hansen.

Butikker er åbne

Hvor storcentre og forretninger med tæt og langvarig kundekontakt nu er lukket, er tøjbutikker og legetøjsbutikker og andre i Søndervig stadig åbne – men naturligvis med opfordring til, at kunderne holder afstand og husker håndhygiejnen:

"Alle gør, hvad de kan. Selvom det ikke er helt almindelige tider, er der stadig noget at gå ud og kigge på i Søndervig", siger købmanden.

 Tid til feriehygge

Der er nok af de triste historier med grænselukninger, aflysninger og bookinger der ikke bliver gennemført. Men der er også lyspunkter, fortæller Thomas Hansen:

Jeg talte med en familie, der skulle have været til Gran Canaria. Den tur blev aflyst og nu kom de i stedet til et poolhus i Søndervig. De tyske gengangere er glade for at være her i et hus ved kysten frem for i en lejlighed på 7. sal i Hamburg. De er helt okay – og de holder stadig ferie. Og vi kan se, at de køber masser af snoller og søde sager, så de kan hygge sig i feriehusene, siger han.