Visitvesterhavet
Bestyrelse Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er en realitet

På den stiftende generalforsamling onsdag aften stemte medlemmerne af ProVarde og Ringkøbing Fjord Turisme for oprettelsen af den nye fælles turismedestination Destination Vesterhavet. På mødet blev den nye destinations kommende direktør samtidig præsenteret. 

Omkring 100 repræsentanter for turismeerhvervet i Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner mødte onsdag aften op til den stiftende generalforsamling i den fælleskommunale turismedestination Destination Vesterhavet.
 
Her sagde de god for oprettelsen af én fælles turismedestination Destination Vesterhavet, der har til formål at 'skabe udvikling og vækst for turismeerhvervene i Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner med afsæt i medlemmernes turismeerhvervsinteresser og i samarbejde med Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner', som det hedder i fusionsaftalen mellem Ringkøbing Fjord Turisme og ProVardes turismefremmedel.
 
Et forberedelsesudvalg bestående af erhvervsrepræsentanter og politikere fra de to kommuner har siden det tidlige forår arbejdet på at fastsætte principper, værdier og ambitioner for det fælles destinationsselskab, der målt på antallet af udenlandske overnatninger bliver Danmarks største.
 
- Med Destination Vesterhavet slår vi to i forvejen meget stærke turismedestinationer sammen, og jeg glæder mig over, at fusionen er lykkedes så godt. Nu kan vi se frem mod et endnu større fokus på at give vores gæster oplevelser i verdensklasse samt et bedre overblik over de tilbud vi har i hele området, siger formanden for forberedelsesudvalget, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard.
 
På den stiftende generalforsamling præsenterede han Destination Vesterhavets nye direktør, Liv Thøger-Aldahl, for medlemmerne. Hun starter i jobbet 1. januar 2020, når aftalegrundlaget for Destination Vesterhavet er blevet godkendt på byrådsmøder i både Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune.
 
Forud for mødet onsdag havde ProVarde og Ringkøbing Fjord Turisme hver indstillet tre kandidater til bestyrelsen i Destination Vesterhavet.
Følgende medlemmer blev valgt ind i bestyrelsen:
Mette Bjerrum Jensen (Ringkøbing-Skjern Museum)
Anders Thygesen (Esmark) (er ikke med på billedet)
Søren Lydig Kristensen (Keilberg Smykker)
Lisbeth Valther (Next Step Challenge)
Helle Møller Mikkelsen (Nymindegab Familie Camping)
Finn Christensen (Feriekompagniet Blåvand).
 
Desuden udpegede byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune tirsdag borgmester Hans Østergaard og viceborgmester Søren Elbæk til bestyrelsen, mens Varde Kommune bliver repræsenteret af borgmester Erik Buhl og viceborgmester Søren Laulund. 
 
- Jeg er glad for, at turismeerhvervet bakker op om den nye destination, og med gode folk i bestyrelsen, på direktørposten og blandt medarbejderne er jeg sikker på, at Destination Vesterhavet vil være kendetegnende for en spændende turismeudvikling, siger Vardes borgmester Erik Buhl.
 
Efter den stiftende generalforsamling konstituerede bestyrelsen sig med Lisbeth Valther som formand og Hans Østergaard som næstformand. 
 
FAKTA:
Den fælles turismedestination har baggrund i den Lov om Erhvervsfremme, som Folketinget vedtog 12. december sidste år. Loven har til hensigt at reducere de nuværende ca. 80 turismedestinationer i Danmark til 15-25 større enheder.

Destination Vesterhavet ventes i drift fra 1. januar 2020.