Gå til indhold
Sådan tager du gode billeder til hjemmesiden

Guide til billeder på VisitVesterhavet.dk

Foto: Ringkøbing Fjord Turisme

Her er en guide til, hvordan du får det meste ud af dine billeder på Visitvesterhavet.dk. 

Som medlem hos Destination Vesterhavet har du ret til, at få fremvist billeder på din profil. Din profil og dine billeder er søgbare på visitvesterhavet.dk, visitdenmark.com og på de interaktive-skærme. Det vil sige, at billederne kan blive set af over 15 millioner turister hvert år.

Generelt kan man sige, at billederne ikke kan blive for store. Jo større billederne er, jo mere er der at arbejde med. Så vær ikke være bange for at sende, de største billeder I har. 

Tekniske krav til billeder
Billederne skal være i 16:9 format. Det vil sige, at billederne skal vende på samme måde som et fladskærms fjernsyn - altså på langs. Billederne skal helst have en størrelse på: 1024px*576px. 

Alt dette lyder meget teknisk, men i virkeligheden er et billede fra en smartphone godt nok.  Bare husk på hvordan du vender telefonen (Den skal holdes vandret). Bemærk at en smartphone ikke går an, hvis billedet skal bruges til tryksager. Så kræves der bedre opløsninger og et bedre kamera.

Vi vil helst modtage billederne via e-mail. De kan sendes til turist@visitvesterhavet.dk.

Billedets indhold
Tænk over hvad du vil have fremvist. Her er et par eksempler på lidt man kan tænke over, når man tager billeder til sin virksomhed. Eksemplerne dækker ikke alle virksomhedstyper, men forhåbentligt kan de være med til at sætte nogle tanker i gang.

Hvis du har en Bed and Breakfast, så tænk over hvordan værelset ser ud og hvilket værelse du fremviser. Der er måske ingen grund til at tage billeder af alle værelser.  Tænk ligeledes over hvilket sengetøj, der er lagt på og om der er ryddet op.

Udlejer du dit sommerhus så tag et par billede udefra, samt af alle sovepladserne. Tænk over hvilke informationer du selv var interesseret i, hvis du skulle leje et feriehus. 

Hvis I driver en restaurant, så tag billeder når restauranten er fuld af mennesker. Ligeledes hvis I har en signatur-ret, så medtag den på et billede. En tom restaurant med tomme tallerkener bliver man ikke sulten af at kigge på.

Aktiviteter som minigolf, vandsport, legelande osv. fungerer også bedst, når der er mennesker med på billedet. Det er svært at se om noget er sjovt, hvis der ikke er mennesker med på billedet. Overstående lyder simpelt, men vi modtager mange billeder, hvor det ikke altid er lige heldigt, hvad der bliver fremhævet.

Holger Lyst
Ved spørgsmål - kontakt

Partnerskabs manager & webkoordinator

holger@visitvesterhavet.dk

Mobil:+45 25723089

Social Media: